3.2.2015

Meksikolainen juusto-jauhelihahöystö

Kun ei pitkään aikaan oltu syöty mitään tex mex ruokaa, niin sitten mieleen tuli, että pitkästä aikaa voisi jotain tehdä. Noh, isäni sitten sanoi, että pari ohjetta olisi takataskussa ja lähetti ne minulle sähköpostiini ja tämän sitten valitsin. Tein kastikkeen 700 g jauhelihaa, joten sitä tuli vähän enemmän, sekä tuon 1-2 tl takomaustetta vaihdoin kokonaiseen takomauste pussiin. Ohjettahan voi soveltaa vaikkapa vaihtamalla jauhelihan kanaan! 



Reseptistä valmistuu 5 annosta

Ainekset

1 vihreä ja punainen chili
1 rkl Meijerivoita
500 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1 prk säilykemaissia (300 g)
1 prk kikherneitä säilykkeenä (380 g)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl tacomaustetta
1 1⁄2 dl vettä
2 palaa tummaa suklaata
1 ruukku oreganoa
Tarjoiluun
nachoja, tortilloja tai riisiä
Avokadotahna
2 kypsää avokadoa
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl tacomaustetta 

Ohjeet

Halkaise pestyt chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kuumenna voi ja chilisilppu isossa paistinpannussa, anna kiehahtaa, lisää jauheliha ja paista se rouheaksi muruksi. Mausta. Lisää valutetut maissinjyvät ja kikherneet, tuorejuusto, tacomauste ja 1 dl vettä. Hauduta 5–10 minuuttia, lisää vettä tarvittaessa. Mausta tummalla suklaalla ja silppua oregano joukkoon.

Tarjoa höystö nachojen kanssa naposteltuna, tortillaan kääräistynä tai riisin kera.

Avokadotahna: Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra hedelmäliha kuorista ja murskaa se haarukalla. Sekoita juusto joukkoon. Tarjoa meksikolaisen juusto-jauhelihahöystön kanssa. 

Resepti löytyy arla.fi sivulta.

Pojan kommentti:

Höyste oli oikein hyvää. Vähän erilaista, kuin normaali tortilla kastike, joten jos haluaa vaihtelua, kannattaa tätä kokeilla. Mielestäni maistui vielä paremmalta seuraavana päivänä, kun kastike oli kerennyt maustua kunnolla. Valmistin samalla myös avokado tahnan, mikä läytyy varsinaisen reseptin perästä. Yllätyin, että miten helppoa quacamolen valmistaminen oikeasti onkaan! Ja olihan se aivan eri makuistakin. Suosittelen ehdottomasti kumpaakin reseptiä! 

Isän kommentti:

Minulla ei ollut tällä kertaa ruuan kanssa muuta tekemistä kuin syöminen ja nautiskeleminen. Olikin mukavaa syödä vähän eri makuista texmex-kastiketta, mihin meidän taloudessa tavallisesti on totuttu. Sen verran oli iso annos, että syötiin sitten kolme päivää samaa kastiketta. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti