9.2.2015

Pentin parempi perunarieska

Isäni ja samalla  poikani isoisä Pentti opetti minulle tämän rieskareseptin ollessani jotakuinkin reilu parikymppinen opiskelijan planttu. Olin käymässä viikonloppua vanhempieni luona. Ruokailun jälkeen isäni rupesi valmistamaan tähteeksi jääneestä perunamuusista leipää. Se oli niin hyvää, että opettelin reseptin siltä istumalta.

Olen kotoisin pohjoisesta ja siellä rieska ymmärretään ohueksi ohrajauhosta valmistetuiksi leiväksi. Perusohjeeseenhan ei paljon muuta tulekaan, kuin ohrajauhoja ja vettä ja jos perunarieskan siitä haluaa, niin korvaa veden ja  perunamuusia lisäämällä siitä saa perunarieskaa. Pentin parempaan lisätään myös hiukan vehnäjauhoja, leivinjauhetta ja kananmuna. Mutta pidemmistä aasinsilloitta alta löytyy resepti, jota jokaisen kotikokin kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Perunarieska
 

Ainekset:

3 dl perunamuusia
1-1 1/2 dl ohrajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhoa
1 kananmuna
Ripaus suolaa

Ohje:

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Riko muna perunamuusin joukkoon. Lisää kuiva-aineet muusiin ja sekoita kunnolla. Kaada taikina leivinpaperille, jauhota pinta ja kauli ohueksi. Paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia. Nauti tuoreena.

Isän kommentti:

Ei pettänyt taaskaan! On se vaan niin hyvää, että! Minimaaliset raaka-aineet, mahtava lopputulos! Ja jos ei halua laittaa vehnäjauhoja, niin korvaa senkin ohrajauhoilla. Paras lopputulos muuten tulee, kun taikina on kylmä ja uuni kuuma. Kantsii kokeilla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti