Kesällä vanhempieni käydessä toivat he mukanaan käristyslihaa. Pakkasessa se sai ollakin tähän päivään saakka. Nyt oli aika kokeilla tuota mainiota keittoa poikani kanssa. Tässä teillekin ohje, jota ehdottomasti kannattaa kokeilla.
![]() |
Poronlihakeitto |
Ainekset:
300 g poron lihaa
1 sipuli
25 g voita
250 g Koskenlaskija Savuporo-sulatejuustoa
1-1,5 l vettä
2 lihaliemikuutiota
5 perunaa
5 katajanmarjaa
n. 1 tl mustapippuria
1/2 rkl soijakastiketta
200 g leipäjuustoa/juustoleipää
persiljaa
Ohje:
Sulata käristysliha ohjeen mukaan, Paista lihaa pannussa ilman rasvaa, Lisää pilkottu sipuli ja voi pannulle. Anna lihan ruskistua ja sipulin kuullottua n. 20-30 minuuttia sekoittaen välillä. Sillä aikaa kuori ja pilko perunat kuutioiksi.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot. Sekoita ruskistuneet lihat lihaliemeen. Lisää mustapippurit, katajanmarjat , soijakastike ja perunat ja kiehuttele miedolla lämmöllä. Lisää sulatejuusto juuri ennen kuin perunat ovat kypsiä ja anna juuston sulaa kokonaan. Lopuksi laita leipäjuustokuutiot keittoon ja anna hiukan pehmetä. Koristele persiljalla, Nauti hyvällä ruokahalulla Lapin rieskan kanssa!
Isän kommentti:
Ihan hurrrrrjan hyvää keitto! Paras poronlihakeitto, mitä ikinä olen tehnyt! Tosin samalla myös ensimmäinen poronlihakeitto, jota olen valmistanut ; ) mutta se ei millään muotoa ole pois mausta. Eikä meillä edes ollut katajanmarjaa... Jonkin verran vaivaa ja aikaa tekeminen tietysti vaatii, mutta makukin sitten on sen mukainen. Parahultaista on tämä!
Pojan kommentti:
Oli kyllä armottoman hyvää! Itse en ole niin leipäjuuston ystävä, mutta tässä keitossa kyllä oli hyvää. Ei voi valittaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti