Jauheliha-makaronikeitto |
Ainekset:
4 isohkoa perunaa
2 dl makaronia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 Knorr-liemivalmiste
125 g (puolikas paketti) Koskenlaskija-juustoa
1 1/2 l vettä
Suolaa
Mustapippuria
Ohje:
Kuori perunat, lohko ne mieleisesi kokoon ja laita kattilaan. Keitä vesi vedenkeittimessä (reilusti vettä!) kaada se perunoiden päälle, mausta suolalla ja liemivalmisteella ja keitä perunoita n. 10 min.
Sillä aikaa pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne. Laita jauheliha pannulle sipuleiden sekaan ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää makaronit ja keitä n. 6 min. Lisää lopuksi jauheliha ja Koskenlaskija ja odota, kunnes juusto on sulanut. Sekoita ja nauti!
Isän kommentti:
Aina tää on vaan yhtä hyvää, eikä meidän kolmihenkisessä taloudessa kauaa kattilassa vanhene! Muistuttaisin vielä, että keiton tekemiseen kannattaa käyttää reilusti vettä, koska makaronit kuitenkin imevät sitä itseensä. Mekin lisäsimme sitä vielä lopussa ja edelleen se on aika tuhtia tavaraa noin niin kun keitoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti