21.2.2015

Kuolleet lihapullat

Tämä lihapullaresepti tuli ensimmäisen kerran, ja muuten ainoan, eteen joskus alle parikymppisenä, kun ystäväni kanssa olimme menossa hänen tyttöystävänsä luo syömään. Tai ei reseptissä mitään niin ihmeellistä ole, paremminkin valmistustavassa. Lihapullataikinan voi varmasti valmistaa haluamallaan tavalla, mutta itse lihapullat kypsennetään keittämällä. Kuolleet lihapullat -nimi tulee siitä, että kypsyessään lihapullat nousevat pintaan kellumaan.


Lihapullat voi nautiskella haluamiensa lisukkeiden kanssa. Me teimme tällä kertaa lihapullista keittoa. Keitettäessä lihapullataikina saa olla suht jämäkkää, koska lihapullat jäävät melkoisen pehmeiksi joka tapauksessa. Osan lihapullista paistoimme uunissa ( taikinaa tuli reilusti!) ja lisäilimme niitä keiton sekaan seuraavana päivänä, mutta ne eivät olleet laisinkaan niin meheviä, kuin kuolleet lihapullat.

Lihapullakeitto


Ainekset:

700 g nauta-sika jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 pss sipulikeittoaineksia
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
4-5 maustepippuria rouhittuna
Suolaa
Mustapippuria

Keittämiseen:

1 l vettä
3 dl soijakastiketta
2 lihaliemikuutiota
Haluamiasi mausteita ( laakerinlehti, pippurit yms.)

Ohje:

Sekoita jauheliha, sipulikeittoainekset ja kermaviili keskenään. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja sekoita taikinaan. Mausta vielä taikina ja pyörittele siitä lihapullia.

Lisää vesi ja soija kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita liemeen mausteet ja lihaliemikuutiot. Keitä lihapullia liemessä n. 5-10 min (riippuen lihapullien koosta) kunnes ne nousevat pintaan kellumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti