6.1.2015

Entrecotê ja lämmin perunasalaatti

Loppiaiseksi ostin Lidlistä, tuosta Saksan lahjasta suomalaiselle elintarvikekaupalle, uruguaylaista naudan entrecôtea. Ensimmäisen kerran elämässäni uruguaylaista. En ole kyllä ostanut brasilialaista tai juuri muutakaan ulkomaista lihaa. Ajatellut, että liekö hormoneilla kasvatettua vai mitä. Nyt sitten lankesin. Että jos minulla alkaa naama kukkia tai ääni mörähdellä, niin johtuu siitä, että uruguaylainen Gaucho (paikallinen lehmipoika) on vilpillisin keinoin lihansa kasvattanut!

Lihalle kaveriksi Makuja.fi sivustolta otettu lämpimän perunasalaatin resepti. Blue congo -perunasta. Jotta olisi oikein erikoista... ;)

Entrecotê ja lämmin perunasalaatti

Perunasalaatti

 

Ainekset:

800 g - 1 kg perunoita
1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
6 rkl ruokaöljyä
1 dl lihalientä
2 rkl kapriksia
(persiljaa koristeluun)

Ohje:

Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri pehmeiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä vähän aikaa. Kuori ja viipaloi tai kuutioi ne. Laita perunaviipaleet kulhoon.
Sekoita kattilassa punasipuli, viinietikka, suola, pippuria, lihaliemi ja öljy. Kiehauta ja kaada kuuma mausteliemi perunoiden päälle ja kääntele varovasti. Ripottele päälle kaprikset ja persilja.

Isän kommentti:

Olipas taiteilua... Kyseinen perunalajike on kohtalaisen jauhoinen. Halkeaa helposti eli ei tahdo pysyä kasassa. Parempi muusiin tai uuniperunaksi. Siksi se kuvassakin näyttää tuollaiselta möhnältä. Notta käyttäkää vaan rohkeasti kiinteämpää lajiketta! Maussa ei sentään ollut mitään vikaa.

Entrecotê (uunissa)


Ainekset:

n. 1 kg Entrecôtea

Marinadi:

4-5 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunamehua (tai punaviiniä)
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
1/2 tl sokeria
rouhittua mustapippuria

Ohje:

Kuori valkosipulit, murskaa veitsen lappeella ja laita kulhoon Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Laita liha pakastepussiin ja kaada marinadi päälle. Poista ilma mahdollisimman hyvin pois pussista, jotta marinadi olisi mahdollisimman tiivisti lihan pintaa vasten joka puolelta. Anna maustua viileässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Voit sitoa lihan narulla. Laita liha paistovuokaan ja pistä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista lihaa, kunnes sen sisälämpötila on 58 astetta. Ota liha uunista ja kääri folioon n. 5 minuutiksi vetäytymään. Leikkaa liha ja asettele tarjolle.

Isän kommentti:

Lihahan oli vallan mureata! Vaikka olikin Uruguaysta. Ja ehkä hormoneilla terästettyä tai juuri sen vuoksi. Testaan toistekin! Muuten tuossa ekassa kuvassa lihan päällä oleva punainen "töhnä" on tomaatti-chilihilloa. Resepti löytyy blogistamme. Sopi oikein hyvin lihan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti