Tämä alkuperäinen resepti löytyy Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Ihan kaikkia aineksia meiltä ei taaskaan löytynyt, mutta koska trendien mukana on pysyttävä, muokkasin hiukan reseptiä, jotta ehdin maistaa tätä pastamaailman uusinta uutta ennen kuin uudet trendit valtaavat ykköspaikan.
Ainekset:
2 sitruunaa1 greipin kuori1 appelsiinin kuori60 g pehmeää voita1 ruukku lehtipersiljaa3 l vettä1 1/2 tl suolaa400 g spagettia10 basilikanlehteämustapippuria
Ohje:
Pese sitrushedelmät kuumalla vedellä. Kuori hedelmät ohuelti kuorimaveitsellä ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi tai käytä sitrusrautaa. Purista sitruunoista mehu talteen.
Notkista voi sekoittamalla ja lisää sitruunamehu ohuena nauhana joukkoon. Hienonna persilja ja lisää se sitruunavoihin.
Kiehauta vesi ja suola. Laita sitrusten kuoret siivilään, upota siivilä veteen ja keitä 3-4 minuuttia. Ota kuoret pois vedestä, säästä ne ja lisää pasta keitinveteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna basilika. Valuta pasta ja lisää persiljavoi, basilika ja sitrussuikaleet joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti. Jauha pippuria päälle. Annoksen päälle voit lisäksi raastaa parmesaania ja sitrushedelmien kuorta.
Isän kommentti:
Ei ollut appelsiinia eikä greippiä, mutta niiden sijasta löytyi limeä. Muutoin ihan alkuperäisen ohjeen mukaan ruoka valmistui. Oliko sitten odotusten mukaista? Nooh, ehkäpä kuitenkin antoi enemmän ymmärtää kuin antaa. Ihan jees, en sitä sano, mutta ei nyt mitenkään hirmuisen erikoista. Saattaahan se tietenkin johtua myös siitä, että puuttui ne appelsiinin ja greipin kuoret. Nyt jäi sitten mietityttämään se avocadopasta... ;)
Pojan kommentti:
Kyllähän tämä ihan hyvää oli! Ei sen kummempaa ollut, mutta vähän erilaista kuin normaali pasta. Ketsuppi oli oiva lisä, niin kuin aina...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti