17.10.2014

Limetorttu

Seikkailin netissä etsiskellen helppoa leivonnaisreseptiä. Tämän tortun reseptin löysin Lumo lifestyle -blogista. Blogin pitäjä oli siepannut sen jostakin vanhasta Gloria-lehdestä.

Aikaisemmin minun tortun tekeleet ovat rajoittuneet kääretorttuihin ja nekin olen hyvällä prosentilla onnistunut pilaamaan, tavallisesti paistamalla pohjaa liian pitkään :(  Nyt löysin reseptin, joka minunkin hyppysissäni taipui sellaiseksi kuin pitikin. Tätä torttua ei nimittäin tarvinnut paistaa!


Limetorttu

Ainekset:

Pohja:

200 g digestive-keksejä
2 rkl tummaa sokeria
100 g voita sulana

Täyte:

1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa (tiivistemaitoa makeutettuna)
4:n limen mehu
2:n limen kuori raastettuna
1  1/2  dl kuohukermaa
Limeviipaleita, sitruunamelissaa yms koristeluun

Ohje:

Murskaa keksit, lisää sokeri ja voi sulatettuna. Sekoita tasaiseksi ja painele massa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Valmista täyte. Sekoita limemehu ja raasta 2:n limen kuori kondensoidun maidon joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se lime-maitoseokseen. Levitä täyte pohjan päälle. Koristele limeviipaleilla ja sitruunamelissalla. Säilytä torttu kylmässä.

Isän kommentti:

Eipä tarvinnut olla kummoinen fakiiri saadakseen tämän tortun valmiiksi. Aikaa meni 20 min ja joltain näppärämmältä menisi luultavasti vielä alle senkin. Aika äkkimakkeeta torttu on ja mietinkin, voisiko pohjan sokerimäärän esim. puolittaa... Toisaalta ihan mukavasti se rapsahteli hampaissa. Mene ja tiedä. Maultaan kuitenkin hyvää ja raikasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti