6.10.2014

Hunajapossu

Edellisenä päivänä oli ollut pitsapäivä, sattuneesta syystä... ;) Sunnuntaille halusimme sitten sellaista mukavan arkista sunnuntairuokaa. Ei mitään liian juhlavaa, mutta kuitenkin vähän parempaa. Pojan yläkoulun köksän kirjasta (Hyvää pataa) sellaista lähdimme hakemaan. Pojan silmiin iskeytyi hunajapossun ohje ja sen päätimme toteuttaa. Iskä siis kipaisi kauppaan hakemaan tarvikkeita. Lisukkeiksi päätimme tehdä uuniperunoita ja yrttiporkkanoita. Näin ruokamme sitten valmistui:


Hunajapossu

Hunajapossu



Ainekset:

400 g porsaan ulkofileetä
4 pientä sipulia

Mausteseos:

3/4 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
1 tl timjamia

Kastike:

1-2 dl paistolientä
1-2 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja

Ohje:

Sekoita mausteet pienessä kulhossa ja kääntele liha siinä. Jätä muutamaksi tunniksi masutumaan, jos mahdollista.
Aseta liha ja kuoritut sipulit paistopussiin, kaada mausteseos päälle ja sulje pussi. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Muista leikata paistopussin nurkasta pieni pala pois, että pussi ei halkea uunissa.
Nosta liha pellille ja paista uunissa 175 asteessa n. tunti. Kun lämpömittari näyttää 77 astetta, nosta liha uunista ja anna sen levätä n. 10 min ennen leikkaamista.
Valmista sillä aikaa kastike. Sekoita paistoliemi, vesi ja jauhot kattilassa. Kiehauta kastikkeeksi ja mausta tarvittaessa oman makusi mukaan.

Isän kommentti:

Ensinnäkään meillä EI ollut paistopusseja eikä kyllä pieniä sipuleitakaan. Niinpä jouduimme soveltamaan eli vuorasimme vuoan foliolla ja pienet sipulit korvasimme ison sipulin lohkoilla. Ihan hyvää siitä tuli silti! Ja varsin mureaa lihaa saatiin aikaiseksi. Paistopussissa luultavasti pintaan olisi saanut enemmän väriä tai vaikkapa vaan raottamalla loppuhetkiksi foliota, mutta nyt siitä tuli tällaista. Kastikekin maistui varsin hyvälle. Maustoimme sitä puna-viherpippuriseoksella ja hyvin se tuntui tähän sopivan.

Pojan kommentti:

Liha oli todella mureaa ja maukasta. Paistoliemestä valmistunut kastike sopi erittäin hyvin lihan ja porkkanoiden kanssa. Kokonaisuudessaan oikein maistuva annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti