Hunajapossu
![]() |
Hunajapossu |
Ainekset:
400 g porsaan ulkofileetä
4 pientä sipulia
Mausteseos:
3/4 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
1 tl timjamia
Kastike:
1-2 dl paistolientä
1-2 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
Ohje:
Sekoita mausteet pienessä kulhossa ja kääntele liha siinä. Jätä muutamaksi tunniksi masutumaan, jos mahdollista.
Aseta liha ja kuoritut sipulit paistopussiin, kaada mausteseos päälle ja sulje pussi. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Muista leikata paistopussin nurkasta pieni pala pois, että pussi ei halkea uunissa.
Nosta liha pellille ja paista uunissa 175 asteessa n. tunti. Kun lämpömittari näyttää 77 astetta, nosta liha uunista ja anna sen levätä n. 10 min ennen leikkaamista.
Valmista sillä aikaa kastike. Sekoita paistoliemi, vesi ja jauhot kattilassa. Kiehauta kastikkeeksi ja mausta tarvittaessa oman makusi mukaan.
Isän kommentti:
Ensinnäkään meillä EI ollut paistopusseja eikä kyllä pieniä sipuleitakaan. Niinpä jouduimme soveltamaan eli vuorasimme vuoan foliolla ja pienet sipulit korvasimme ison sipulin lohkoilla. Ihan hyvää siitä tuli silti! Ja varsin mureaa lihaa saatiin aikaiseksi. Paistopussissa luultavasti pintaan olisi saanut enemmän väriä tai vaikkapa vaan raottamalla loppuhetkiksi foliota, mutta nyt siitä tuli tällaista. Kastikekin maistui varsin hyvälle. Maustoimme sitä puna-viherpippuriseoksella ja hyvin se tuntui tähän sopivan.
Pojan kommentti:
Liha oli todella mureaa ja maukasta. Paistoliemestä valmistunut kastike sopi erittäin hyvin lihan ja porkkanoiden kanssa. Kokonaisuudessaan oikein maistuva annos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti