Tervehdys pitkästä aikaa! Työt ovat alkaneet ja pojallakin lukio–opinnot, joten hiljaisuus bloggausrintamalla on kestänyt jo hyvän tovin. Eilen oli kuitenkin aika korjata asia.
Tomaatti-chilihillo
Ainesosat:
0,5 kg kypsiä tomaatteja
3 punaista chiliä
Pieni pala tuoretta inkivääriä
0,75 dl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
1,5 dl sokeria
1 rkl hyvää oliiviöljyä
Poista tomaateista kova kanta ja lohko tomaatit neljään osaan. Pilko chili ja pyöräytä ne tehosekoittimessa yhdessä tomaattien kanssa hienoksi. Kaada sose kattilaan. Lisää hienoksi raastettu inkivääri, sokeri ja etikka soseeseen ja keitä miedolla lämmöllä n. 1/2 tuntia. Lisää oliiviöljy ja keitä vielä 15 min. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja anna jäähtyä. Hillo sopii lihan kanssa tai vaikkapa hampurilaisten kastikkeena.
Isän kommentti:
Jos ei keittoaikaa oteta huomioon, niin varsin nopea on hillo tehdä. Soseutin ainekset sauvasekoittimella. Chiliä soseuttaessa sain chilin mehua sormiani ja tietysti rapsutin chilisillä sormilla otsaani. Jonkin aikaa sitten kirveli niin maan perusteellisesti. Chili ei meinannut millään sauvasekoittimella soseutua, joten surautin sen vielä uudelleen, kun olin hillon keitellyt. Hyvin toimi sekin.
Sosetta tuli noin 4-5 dl, josta onnistuimme purkitusvaiheessa kaatamaan pöydälle desin verran. Hienomotorinen näpertely ei olo kyllä meidän miesten genree... Hiillosta tuli todella maukasta ja tässä odotellaankin, että pääsisimme kokeilemaan, miltä se maistuu vaikkapa lihan kaverina tai hampurilaisissa.
Pojan kommentti:
Hillo oli helppo ja tosi nopea tehdä. Valmistaminen kesti n. puolitoista tuntia + tiskaukset päälle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti