24.8.2014

Chorizo carbonara



Appiukko oli kutsuttu kylään ja tarkoituksena oli tarjota sienimuhennoksella täytettyjä jättisipuleita ja paprikoita, mutta pääteltiin siinä sitten porukalla, että jotain muutakin voisi olla tarjolla, varsinkin kun sienet eivät kuulu poikani suosikkeihin. Perheen toinen puolisko keskittyi täyttelemään  sipulit ja paprikat ja me miehet otettiin vastuu lopusta. Jamie Oliverin innoittamana päätimme kokeilla chorizo carbonaraa, tosin näin kotimaisella vivahteella.


Ainekset:

300 g penne-pastaa
140 g chorizo-makkaraa
170 g pekonia
I punainen chili
4 valkosipulin kynttä
1 rosmariinin oksa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
Juustoraastetta (esim. parmesan, pecorino tai sitten sitä, mitä jääkaapista löytyy)
Sitruunamehu
Suola
Pippuri

Ohje:

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sillä aikaa kuumenna pannu, lisää pekoni ja chorizo pieniksi pilkottuina ja ruskista. Lisää valkosipuli, chili ja rosmariini ja hauduta vielä muutama minuutti. Mausta suolalla.

Tee kastike laittamalla kerma ja rikotut munat kulhoon. Lisää sitruunamehu, juusto hienoksi raastettuna, pippuri ja suola. Sekoita.

Valuta pastasta keitinvesi. Sekoita pasta ja kastike kattilassa tai kulhossa keskenään ja nauti!

Isän kommentti:

Erittäin maukasta! Jamie Oliveri tätä teki pelkästään chorizosta mutta me varmistimme maun vielä perinteisesti lisäämällä pekonia. Ei mitään kevytruokaa, mutta luulenpa, että juuri siksi maku oli kohdillaan. Kannattaa kokeilla!

Pojan kommentti:

Carbonara oli todella hyvää ja oli mukavaa, kun oli vähän erilaista normaaliin carbonaraan verrattuna. Ei voi muuta kuin kehua. Helppo valmistaa ja suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti