Jääkaapista löytyi 250 g tuoreita papuja ja paketti pekonia. Siitä sitten sainkin inspiraation papu-pekonihöysteeseen. Harvoin kyllä mistään inspiroidun. Varsinkaan pavuista, mutta meille miehille vaan joskus käy näin :)
Ainekset:
250 g tuoreita papuja
170 g pekonia
1/2-1 punainen chili
2-3 valkosipulin kynttä
Balsamicoa
Suolaa
Mustapippuria
Ohje:
Huuhtele pavut ja keitä niitä väljässä vedessä n. 10 min. Pavut pitää keittää, koska ne sisältävät haitallisia aineita, glykosideja. Näin ainakin internetin ihmeellinen maailma väittää. Ja sitä on meidän harrastelijoiden uskominen! Keittämisen jälkeen jäähdytä pavut välittömästi kylmässä vedessä kypsymisen lopettamiseksi. Näin pavut pysyvät napakampina ja niitä on varsin mukava pureskella.
Kun pavut on hiljaksiin kiehumassa, kuumenna paistinpannu, leikkaa pekoni paloiksi ja paista ne rapsakoiksi. Kun pekoni on paistettu, siirrä ne talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyisi niistä pois ja ne tulisivat entistä rapsakammiksi.
Kuullottele pekonista irronneessa rasvassa pilkottu valkosipuli ja chili. Lisää pannulle pavut ja pekoni ja kuumenna. Mausta balsamicolla, mustapippurilla ja suolalla.
Isän kommentti:
Kirjoitetun tekstin määrän perusteella luulisi, että olisi isompikin homma. Ei pidä paikkaansa! Ohjetta on helppo muunnella, lisäillä tai vähentää chilin ja valkosipulin määrää. Balsamicon voi korvata jollain muulla itselleen sopivalla ainesosalla. Pekonin sijalla chorizo voisi toimia. Testatkaa , tuunatkaa ja nauttikaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti