Kylppäriremontin jälkimainingit löivät vielä melkoisen korkeina ja niitä siivoillessa poikani vastasi ruuanlaitosta. Väliin huutelimme oven raosta, miten mikäkin vaihe tulisi suorittaa ja minun lähtiessä pienelle työkeikalle vaimo avusti poikaa valmistamaan ruuan loppuun. Varmaan siksi sainkin turkasen hyvää ruokaa saapuessani kotiin :)
![]() |
Broilerifilee chilivoilla, pekonia, sitruunaperunat ja salaatti |
Ainekset (neljälle)
4 broilerinfileetän. 1 kg perunoita
60 g voita
1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 tl kuivattua chiliä
1 sitruuna
suolaa
1/2 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
Ohje:
Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne yhdessä chilin kanssa voihin. Laita maustevoi kelmulle, kääri tiiviiksi pötkyläksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Lohko kuorimattomat perunat pitkittäin neljään osaan. Mausta perunat suolalla, pyörittele öljyssä ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda perunoita n. 40 min. 200 asteessa välillä käännellen. Perunoiden ollessa uunissa paista broilerifileet,
Kun perunat ovat valmiit, raasta yhden sitruunan kuori kulhoon. Purista sekaan 1-2 rkl sitruunamehua ja lisää mustapippuri. Sekoita ainekset keskenään ja ripottele perunoiden päälle. Nauti perunat ja broileri maustevoin ja hyvän salaatin kera!
Isän kommentti:
Chilivoi maustoi broilerin hienosti. Sitruunalla maustetut perunat olivat huippuhyviä, joten sitä tullaan käyttämään toistekin. Kannattaa kokeilla!
Pojan kommentti:
Perunoihin sai todella hyvän maun sitruunan kuoren ja sitruunan mehun kanssa. Pidin maustevoita hetken ajan pakkasessa, jotta se jähmettyisi paremmin. Mietin, että tuleeko siitä liian tulista tuon chili määrän kanssa, mutta juuri täydellistä oli. Kana oli erittäin mureaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti