12.7.2014

Kermainen purjo-herkkusienikala

 Pari päivää sitten menin paikalliseen markettiin ostamaan kalatiskilta vaalealihaista kalaa. Ajatuksenasi oli ostaa kuhaa tai vaikkapa siikaa varmistaakseni purjolla ja herkkusienillä höystettyä uunikalaa. Kuhaa tai siikaa ei kaupasta kuitenkaan löytynyt. Ensin en ollut siitä moksiskaan,  mutta aika pian olin jo moksiskiin! Miten voi olla mahdollista, että kaupungin ainoasta oikeasta kalatiskistä ei löydy muuta kalaa kuin lohta... Nooh, aikani tuumailtua ei auttanut muu, kuin marssia pakastealtaalle, ostaa seitä ja pärjätä sillä.

Kyseinen ohje on kulkenut mukanani jo ainakin parisenkymmentä vuotta ja sen alkuperä on hämärän peitossa. Tällä ohjeella en ole edes valmistunut kalaa varmaan kymmeneen vuoteen, mutta nyt halusin opettaa sen valmistuksen pojalleni.



                                   

Ainekset:


n. 500 g vaaleaa kalaa fileenä
1 purjo
1 prk kokonaisia herkkusieniä
1 prk ruokakermaa (kalalle) 
homejuustoa
kalamaustetta
suolaa
öljyä paistamiseen

Ohje:


Kuullota purjo ja herkkusienet pannulla. Voitele uunivuoka ja laita kala vuokaan. Mausta suolalla ja kalamausteella. Kaada purjo-herkkusieniseos kalan päälle. Lisää lopuksi homejuusto ja ruokakerma. Paista uunissa 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.

Isän kommentti:

Jälleen perin helppo ja nopsa ohje. Sen verran vinkkiä voin antaa, että jos teet kyseisen ruuan pakastekalasta, ottaa se varmasti tuon 35 minuuttia valmistuakseen. Tuoreesta kalasta aika on hieman lyhyempi. Poikani ei tykkää homejuustosta, joten päälle laitoimme osaan kalaa Koskenlaskija-sulatejuustoa. Hyvää niinkin, mutta omasta mielestä homejuusto kruunaa koko jutskan!

Pojan kommentti:

Oli jälleen hyvä ja helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti