![]() |
Broileria, paistettua perunaa ja ketsuppinen majoneesikastike |
Perunat:
n. 1 kg keitettyä (kiinteää) perunaasuolaa
paprikajauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
Broilerin paistileikkeet:
Broileriamusta-, rose- ja viherpippuria
suolaa
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Ketsuppinen majoneesikastike:
100 g Auran kurkkumajoneesia100 g Auran paprikamajoneesia
100 g smetanaa
3 rkl ketsuppia
2 rkl kuivattua sipulirouhetta
1 rkl valkoviinietikkaa
1-2 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayannepippuria
1/2 tl suolaa
Ohje:
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan. Jos ei noita kyseisiä majoneeseja satu jääkaapissa olemaan, voi ne varmasti korvata ihan perustavaralla.Ota kaksi paistinpannua. Laita toiselle rypsiöljyä ja voita. Paista broilerit kypsiksi. Rouhi pippurit morttelissa. Mausta broileri pippuriseoksella ja suolalla.
Lohko perunat kuorineen. Laita toiselle paistinpannulle öljyä ja paista perunat. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Nauti!
Isän kommentti:
Tämä on helppo toteuttaa tällaisen amatöörikokinkin. Ja kun on kaksi tekijää, niin joutuu vielä nopsempaan. Kastikkeen kanssa hieman haettiin oikeaa lopputulosta, mutta pojan ajatus cayannepippurin lisäämisestä kruunasi sen täydellisesti! Lapin puikula on jauhoinen peruna, mutta kun paistoimme sen kuorineen, pysyi se hyvin kasassa pannulla. Normaalisti paistettuihin perunoihin suosittelen kyllä kiinteämpää lajiketta. Koko komeutta maisteltiin hyvillä mielin ja hartaasti. Kannattaa kokeilla, varsinkin tuota kastiketta. Se on ihan sairaan hyvää!
Pojan kommentti:
Oli varsin onnistunut lopputulos. Kastike onnistui tosi hyvin, vaikka itse sanonkin. Broileri oli mureaa ja maukasta. Perunatkin maistui mielestäni paremmalta noin paistettuina! Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti