19.6.2014

Spagetti a la tonno

Spagetti a la tonno

 
Spagetti a la tonno oli opiskeluaikojeni suosikki ja välttämättömyys. Opiskelijan budjetilla ei pystynyt gourmetruokia ostelemaan, joten ne oli valmistettava itse ;) En muista, mistä olen ohjeen saanut, mutta sillä ole niin väliä. Tämä ruoka on erittäin nopea valmistaa ja mikä parasta, maistuu ihan mahdottoman hyvälle, varsinkin jos tästä tykkää! Tästä ohjeesta yhteinen ruokaretkemme alkaa, olkatten hyvä!
 
 
 
Spagetti a la tonno ja fetasalaatti

 
 
Ainekset:
 
100 g (kuivana) spagettia per henkilö
2 prk tonnikalaa öljyssä
4 pientä prk tomaattipyreetä
1 sipuli
2 kynttä murskattua valkosipulia
suolaa
mustapippuria
 
Ohje:
 
Laita spagetti kiehuvaan, väljään, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsäksi al dente. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattipyree ja paistele muutama minuutti. Laita tonnikalat joukkoon ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Isän kommentti:
 
Päätimmekin tehdä isomman satsin ja laitoimme sekaan vielä yhden purkin tonnikalaa. No öljyssä uinutta tonnikalaa ei enää ollut, joten ihan perinteisillä vesillä kellunutta sekaan laitettiin. Ei ontunut yhtään! Spagettikin vaihtui fettucelliksi... Koko aterian valmistamiseen meni vaivaiset 15 minuuttia. Koristeltiin oikein persiljalla. Basilika olisi sopinut paremmin, mutta viime yön hallan takia basilikat olivat paleltuneet, joten oli tyytyminen kakkosvaihtoehtoon. Kuvakin on vähän valju, mutta yritetään tulevaisuudessa parantaa silläkin osastolla. Kaikesta huolimatta hyvää oli!
 
Pojan kommentti!
 
Annos maistui todella hyvältä, vaikka olikin niin helppo. Eikä basilikan puutuminenkaan haitannut! Annos ei ollut pahannäköinenkään, vaikka näillä meidän koristelutaidoilla niin voisi luulla. Ruuan helppoudesta huolimatta maku oli 5/5. Varsinkin jos siitä tykkää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti