20.6.2014

Possupihvit ja varhaiskaalisalaatti

Possupihvi ja varhaiskaalisalaatti


Tänään yllätimme itsemme ja päätimme tehdä liharuokaa. Tai no liharuoka meidän taloudessa ei ole mikään yllätys vaan se, ettäs lisukkeena oli pelkkiä kasviksia. Näin kesän grillikaudella koetetaan kuitenkin välillä syödä vähän kevyemmin, joten ajattelimme tarjota lihan kanssa pelkkiä kasviksia. Grillikausikaan ei tosin ole vielä meillä päässyt käyntiin, kun kylppäriremontti vie suurimman huomion ja uusi grilli on vielä kasaamatta. Vanha on jo autuaammilla grillausmailla...


Tässäpä tämän päivän työsuorituksemme. Salaatin ohje on Kotiliedestä hieman tuunattuna, muu osa on omia aivoituksia.

Possupihvi ja varhaiskaalisalaatti
Salaatti:

500 G varhaiskaalta
1 kurkku
1 sipuli
1dl rypsiöljyä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1rkl sinapinsiemeniä
Suolaa
Valkopippuria
(Sokeria)

Suikaloi kaali. Viipaloi sipuli seitinohuiksi siivuiksi. Raasta kurkku ja valuta siivilässä kädemmenellä hieman painellen.
Sekoita öljy, etikka ja sinapinsiemenet keskenään. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi lisää vielä muutama teelusikallinen sokeria. Lisää kastike salaattiin ja anna maustua jääkaapissa. Salaatin kanssa valmistimme possun ulkofilepihvit, sipuli-herkkusienipaistosta ja maissia.

Isän kommentti:

Poika paistoi pihvit ja hyvin paistoikin! Lisäksi hänelle lankesi salaatinkastikkeen tekeminen. Itse suikaloin salaatin ainekset, paistoin herkkusienet, sipulit ja maissin. Eihän meiltä mitään sinapinsiemeniä löytynyt salaatinkastikkeen maustamiseen, vaikka niin oltiin varmoja... Sinappijauhetta sen sijaan oli, joten käytettiin sitä puolikas ruokalusikallinen. Siitäkö lie johtuen kastike sitten tarvitsi kolme teelusikallista sokeria. Hyvin saatiin maku kuiten tasapainoon ja kaikilta maistajilta tuli kehut. Ja oli niitä muitakin, kuin itse tekijät ;)

Pojan kommentti:


Ateria oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Etenkin paistetut sienet ja sipuli oli todella hyvä lisä. Ei voi valittaa!

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti