6.12.2015

Nieriää uunissa

Nieriä, tuo lohensukuinen kala. Harvoin meillä päin tarjolla. Tulee kuitenkin ostettua, kun sitä on. Yleensä nieriät ovat kalatiskillä pienempiä kuin lohet tai kirjolohet ja näin kolmihenkiselle perheelle sopivat hyvin. Kala tulee syötyä yhdellä aterialla.

Nieriää uunissa (ennen...)


Nieriää uunissa (jälkeen...)


Ainekset:

1 kokonainen nieriä (600-700g)
1-2 limeä
Suolaa
Mustapippuria
((Tilliä)

Ohje:

Kuivaa kala hyvin sekä sisältä että ulkoa. Tee kalan nahkaan muutama viilto poikittain molemmin puolin. Hiero suolaa ja pippuria kalan pintaa ja sisäpuolelle. Viipaloi lime ohuiksi viipaleiksi. Laita limeviipaleilla sekä viiltoihin että kalan sisälle. Voit käyttää myös tilliä tai muita yrttejä maustamaan kalaa.

Voitele vuoka ja laita kala vuokaan. Paista kala 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsä.. Kypsyyden voit tarkistaa siten, että otat kiinni selkäevästä ja vedät. Kypsästä kalasta evä irtoaa helposti. Tarjoile perunamuusin ja kasvisten kera. Hyvä siitä tulee!

Isän kommentit:

Tää ei petä koskaan. Kannattaa varoa ylikypsentämistä, ettei mene kuivaksi, koska nieriä ei ole niin rasvainen kala kuin lohi. Perunamuussia, nieriää ja hoplaa!

Pojan kommentti:

Ihan ku äitien tekemää ruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti