29.11.2015

Punakampelaa tomaattikastikkeessa

Pitkästä aikaa pääsemme päivittämään blogiamme. Työkuvioiden muuttuminen on vienyt sen verran energiaa, että ei ole ehtinyt ruokakokeiluihin panostaa. Nyt kuitenkin päätimme jotain silläkin saralla saada aikaiseksi.

Paikallisessa marketissa oli myynnissä kalatiskillä tuoretta punakampelaa. Sitä on joskus tullut ostettua pakasteena, mutta tuoreena ei aikaisemmin. Ei se nyt niin kummoinen mielestäni ole, mutta kokeilla pitää, jos mahdollisuus eteen tulee. Nettiseikkailun tuloksena Hesarin sivuilta löytyi ohje, jota lähdimme miehissä toteuttamaan.

Punakampelaa tomaattikastikkeessa


Ainekset:

6-8 kpl punakampelafileitä
Ruisjauhoja
Suolaa
Voita
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
Mustapippuria
Persiljaa
200 g katkarapuja

Ohje:

Mausta ruisjauhot suolalla ja jauhota kampelafileet. Lämmitä paistinpannu keskilämpöiseksi. Lisää pannuun voi ja paista kampelafileet muutama minuutti molemmin puolin niin, että fileistä tulee kullanruskeat. Siirrä fileet vuokaan folion alle odottamaan.

Tee seuraavaksi tomaattikastike. Valuta katkaravut hyvin. Lisää pannulle voita ja kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli läpikuultaviksi. Älä ruskista! Lisää tomaattimurska ja hauduttele 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja hienoksi hakatulla persiljalla. Hauduta vielä 5 minuuttia. Sammuta liesi ja lisää valutetut katkaravut. Maistuu hyvin arkiateriana perunamuusin kera.

Isän kommentit:

No ihan maistui punakampelalle eikä juurikaan eronnut pakasteversiosta. Tomaattikastike yllättävän hyvin sopi kalalle, vaikka perin yksinkertainen olikin. Tai ehkäpä juuri siksi : )

Pojan kommentti:

Hyvä ruoka, parempi mieli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti