3.8.2015

Mansikka-kesäkurpitsapasta

Näin parhaaseen mansikka-aikaan mietimme perheen parissa, voisiko mansikoista tehdä muutakin kuin käyttää leivonnaisiin, pirtelöihin ja salaatteihin. Etsiskelin netin äärettömästä tietokannasta ohjeita ja silmiini pistä Teresa Välimäen ruoka.fi-sivustolle kirjoittama ohje mansikka-kesäkurpitsapastasta. Ohje vaikutti yksinkertaiselta ja nopsalta, joten sitä päätettiin kokeilla.

Koska kesällä kokataan ja syödään ulkona, tein ruuan muurikkapannulla. Meillä on muuten todella hieno, naapurin isännältä lahjaksi saatu muurikkapannun teline, joka on valmistettu kahdesta auton vanteesta. Polttimo vaan paikoilleen vanteen sisään ja pannu päälle. Keli sitten sattui olemaan niin huono, ettei ulkona syömisestä mitään tullut. Niin kuin ei oikein tänä kesänä muutoinkaan...:(

Mansikka-kesäkurpitsapasta

Ainekset:

400 g tuorepastaa (tagliatelle, fettuccine tms)
200 g ilmakuivattua kinkkua
2 pientä kesäkurpitsaa
1/2 dl oliiviöljyä
200 g mansikoita lohkottuna
3 oksaa tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
1 sitruunan/limen kuori ja mehu
suolaa, sokeria, pippuria
parmesaania lastuina tai raastettuna

Ohje:

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Suikaloi kinkku. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsat. Kuumenna öljy ja lisää kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia ja lisää suikaloitu kinkku. Paista sen aikaa, että kesäkurpitsat saavat hieman väriä.

Mausta hienonnetulla rosmariinilla, sitruunan mehulla ja kuorella, sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Sekoita hyvin valutettu pasta pannulla muiden ainesten joukkoon. Lisää lopuksi lohkotut mansika ja parmesaani. Tarjoile välittömästi.

Isän kommentti:

Hyvää ja kevyttä! Mansikat raikastavat mukavasti annoksen ja tulee oikein kesäinen fiilis! Innostuin niin muurikalla tekemisestä, että meni hieman pitkäksi ja kesäkurpitsojen rakenne meni hieman muhjuiseksi. Taidan olla kokkina enempi innokas kuin pätevä...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti