3.1.2015

Broileri-punajuurikastike pastalle

Punajuuri on raaka-aine, josta aikaisemmin en ole tehnyt oikeastaan yhtään mitään. Paitsi Lindstömin pihviin olen sitä laittanut. Ja sitten joskus joskus syönyt sitä: rosollia, etikkaliemeen säilöttyjä punajuuria ja joulun aikaan punajuuri-sinihomejuustovuokaa. Rosolliakaan en enää vuosiin. Jotenkin en ole koskaan pitänyt siitä. Lapsuudessa kotonamme rosolliin lisättiin aina silliä (en vieläkään ymmärrä, miksi sitä sinne sekaan piti laittaa...). En tykännyt! Silli tosin maistuu nykyään, rosolli ei vieläkään.

Puhelimessani (näitä viimeisiä kotimaisia tuotoksia) on sovellus nimeltänsä Ruoka ja juoma. Sinne on kerätty useilta koti- ja ulkomaisilta sivustoilta reseptejä. Niitä on vaikka minkälaiseen lähtöön: Alkuruuista jälkiruokiin, aamiaisesta iltapalaan, kastikkeista keittoihin ja  kakkuihin.

Pastalle etsin kyseisestä sovelluksesta kaveria. Jotain helppotekoista ja nopeaa arkiruokaa. Tällainen sieltä sitten löytyi, alun perin Makuja.fi -sivustolta: helppo, nopsa ja ennen kaikkia todella hyvä ruoka, joka maistuu varmasti vauvasta vaariin :)

Broileri-punajuurikastike


Ainekset:

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 punajuurta
3 tl piparjuuritahnaa
200 g sulatejuustoa
1/2 dl rypsiöljyä
1-2 dl vettä

Ohje:

Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna öljy pannulla, paista broilerinsuikaleet kypsäksi ja lisää punajuuriraaste ja paista vielä n. 5 minuuttia.
Lisää pannulle vesi ja piparjuuritahna. Kiehuta muutama minuutti ja lisää sulatejuusto. Odota, kunnes juusto on sulanut ja liuennut ja seos kiehahtanut. Nauti pastan tai vaikkapa nuudeleiden kera.

Isän kommentti:

Helppoa, nopsaa, herkullista! Noilla adjektiiveilla minä tätä ruokaa kuvailisin. Juustona käytin Koskenlaskijaa, alkuperäisessä ohjeessa taisi olla hiukan notkeampaa juustoa. Laitoin itse sekaan myös yhden sipulin ja jääkaapista löytyneen kerman lopun (vajaan desin) ja taisinpa ihan vaan varmuuden välttämiseksi ripauksen suolaa ja mustapippuriakin myllyistä mukaan jauhaa. Tykkäsin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti