20.12.2014

Chorizo-lehtikaalikeitto

Joulu tulossa ja kiire painaa päälle! No ei meidän perheessä :) Meidän perheessä ei juuri hössötetä joulua varten. Paremminkin mahdollisimman helpolla ja yksinkertaisilla toimenpiteillä pyrimme joulun, kuten muutkin juhlat tai juhlapyhät hoitelemaan. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö joulua tehtäisi. Pyrimme vain ottamaan asiat rauhallisesti.

Joulua suunniteltaessa täytyy muistaa suunnittelijoiden masutkin väliin jotenkin täyttää. Soppa 365 -sivustolta löytyi ratkaisu tuohon ongelmaan. Rouvan siellä seikkaillessa hänen silmiinsä pisti ohje lehtikaali-makkarakeitosta. Sovimme, että hänen suunnitellessa jouluruokia iskä hoitaa viikonlopun ruokaprojektin.

Ainekset

n. 300 g chorizomakkaraa 
1 sipuli 
1 porkkana 
1 varsisellerin varsi 
1 1/2 rkl oliiviöljyä 
1 tl kuivattua rosmariinia 
2 valkosipulinkynttä 
1 pieni prk tomaattipyreetä                                            
1 l kasvislientä                                            
1 tlk keitettyjä kikherneitä 
1 1/2 tl valkoviinietikkaa 
1 l lehtikaalia 
suolaa 
pippuria                                                                                             
(raastettua parmesaania)

Ohje

Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana ja viipaloi selleri. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut sipuli, porkkana, selleri. Mausta rosmariinilla ja kuullota n. 5 minuuttia.

Hienonna valkosipuli ja lisää kattilaan. Lisää tomaattipyree, kasvisliemi, kikherneet ja etikka. Paloittele lehtikaali joukkoon. Keitä 15 minuuttia.

Sillä aikaa viipaloi makkarat ja ruskista ne paistinpannussa öljyssä. Lisää ruskistetut makkarat keittoon. Keitä keittoa vielä n. 5 minuuttia ja mausta varovasti suolalla ja pippurilla, koska makkarat ovat mausteisia ja niissä on runsaasti suolaa jo itsessään. Raasta halutessasi päälle parmesaania.

Chorizo-lehtikaalikeitto

Isän kommentti:

Tulipas tästä keitosta ihan helmikuun pakkaset mieleen! Olet juuri tullut pulkkamäestä tai hiihtolenkiltä, käynyt suihkussa ja pöydässä odottaa höyryävä keitto. Ruisleipää voin kera ja lasillinen kylmää maitoa! Eipä voi juuri parempaa ruokaa siihen hetkeen olla.

Alkuperäisessä ohjeessa keitto valmistettiin raakamakkarasta, joka tarvitsi kypsentää ennen viipalointia. Itse valmistin ihan vaan valmiiksi kypsennetystä makkarasta. Miten vain tekeekin, toimii varmasti.

Terveysintoilijoille tiedoksi: Lehtikaali se vasta yltiöterveellistä onkin! Tämä alun perin Kiinasta lähtenyt kasvis on varsinkin Jenkkilässä ollut suuressa suosiossa. Tuplasti c-vitamiinia appelsiiniin verrattuna, rautaa, kalsiumia... Melkein ihan mitä vaan!

Muille tiedoksi: Tuo rasvainen chorizo kyllä mukavasti taittaa lehtikaalin terveellistä makua ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti