Muistan, kuinka pienenä poikana oli suurta juhlan tuntua, kun ruokapöytään kannettiin pellillinen lindströminpihvejä. Velipoikien kanssa niitä sitten kilpaa syötiin. Ihmeellinen vaikutus noilla punajuurilla kyllä oli sekoitettuna lihapullataikinaan. Lihapullia meillä oli varmaan useamman kerran kuussa, mutta kun punajuuret sekoitettiin mukaan, niin johan oli!
Pojan kanssa juteltiin, milloinka viimeksi oltaisiin tehty lindströminpihvejä ja veikkailtiin, että kymmenisen vuotta siitä varmaan on kulunut. Nyt niitä taas saataisiin ja samalla mukava oli tekemisen lomassa taas kuulumisiakin vaihdella.
![]() |
Lindströminpihvit |
Ainekset:
600 g jauhelihaa (nauta tai nauta-sika)
1 pss sipulikeittoa
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 muna
5-6 etikkapunajuurta
1 suolakurkku
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 muna
5-6 etikkapunajuurta
1 suolakurkku
3-4 maustepippuria murskattuna
suolaa
suolaa
mustapippuria
Ohje:
Sekoita sipulipussikeitto, kermaviili, korppujauhot, muna ja mausteet sekaisin. Anna turvota hetki ja sillä aikaa raasta tai pilko punajuuret. Sekoita kermaviiliseos jauhelihan kanssa sekaisin. Lisää joukoon punajuuri ja suolakurkku silputtuna. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Pojan kommentit:
En ole pitkään aikaan Lindströmin pihvejä syönyt ja ai että kun oli hyviä! Vähän vaihtelua normaaleihin jauhelihapihveihin. Punajuuret ja suolakurkun olisi voinut vähän pienemmiksi pilkkoa, mitä itse pilkoin, niin on helpompi ´´koota´´pihvit. Muuten oli kyllä onnistunut suoritus.
Isän kommentit:
Samaa mieltä! Tosi hyviä pihvejä, mutta olis pitänyt vaikkapa raastimen isoimmalla terällä raastaa punajuuret ja mikseipä suolakurkkukin, niin olis saatu hienompia pihvejä sekä väriltään että koostumukseltaan. Maku oli kuin lapsena, joten tuskin tuo siihen vaikutti ;) Ja sitä paitsi ulkonäkö on hauska "punajuurinappuloiden" mukavasti pihvin seasta pilkahdellessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti