18.12.2016

Calvadossinappi

Saimme pojan kanssa idean tehdä sinappia jouluksi. Itselläni ajatuksena oli viedä veljeni perheelle sekä vanhemmilleni tuliaisia, kun jouluna laskeudumme pohjoiseen joulun viettoon. Pojan motiivina sinapin valmistamiselle olivat "appivanhemmat", nyt kun elo pyörii seukkaamisen ympärillä ja appivanhempiakin on välillä sopiva hyvitellä😀
Netistä löytyy pilvin pimein ohjeita sinapin valmistamiseen. Taisimme ainakin K-ruokaohjeen konjakkisinapin ohjetta vilkaista ja sitä käytimme sitten pohjana. Tällaista siitä tuli:



Ainekset:

1 dl sinappijauhetta
1dl sokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl calvadosta (tai konjakkia)

Ohje:

Pese sinapin säilömiseen tarkoitetut purkit huolellisesti ja kuumenna niitä 100 asteisessa uunissa 5-6 minuuttia tai pese purkit esim. Atamon-säilöntäaineen avulla.

Mittaa muut ainekset paitsi calvados kattilaan. Kuumenna seos niin, että se kiehahtaa. Sekota koko ajan. Anna jäähtyä pari minuuttia ja lisää calvados. Purkita sinappi. Satsista tulee 2-3 pientä purkillista sinappia.

Isän kommentit:

Olipa helppoa! Paitsi että ensimmäinen erä jostain syystä meni kovin sakeaksi, emmekä meinanneet saada sitä purkkeihin. Lisäksi se melkein meinasi palaa pohjaan. Muistutuksena sanonkin, että jonkinlainen tasapäinen lasta on paras väline sekoittamiseen eikä suinkaan mikään lusikka.

Maku oli varsin hyvä ja odotankin innolla sinapin tekeytymistä, jotta pääsisimme maistamaan tekelettämme kinkun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti