Ankanrintaa taateli-madeirakastikkeessa |
Ainekset ja ohjeet:
Ankanrinta:
3 ankanrintaa (350 g/kpl)
Suola
Musta- ja rosépippuri
Ota ankanrinta huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Tee nahkapuolelle ristikkoviillot. Laita rintapalat nahkapuoli alas päin kylmälle pannulle ilma rasvaa. Paista keskilämmöllä n. 6-8 min, käännä ja paista vielä toiselta puolelta pari minuuttia.
Siirrä rintapalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista vielä uunissa 150 asteessa n. 15 min. Jos käytät lihalämpömittaria, sisälämpötilan pitää olla 55 astetta. Ota rintapalat uunista ja kääri folioon vetäytymään n. 5 minuutiksi ennen leikkaamista.
Taateli-madeirakastike
Ankanrasvaa
2 pienehköä salottisipulia
1,5 dl madeiraa
2,5 dl kanalientä
1 sitruunan tai limen kuori raastettuna
1 mandariinin kuori raastettuna
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
8 pehmeyttä taatelia
suolaa
mustapippuria
Laita pannulle n. 0,5 dl ankanrasvassa. Kuori kaksi salottisipulia. Pilko sipulit ja kuullota ankanrasvassa. Lisää madeira, kanaliemi, pilkotut taatelit, sitrusten kuori raastettuna, timjami ja rosmariini ja keitä kastiketta kokoon n. 10 min. Siivilöi lopuksi kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ankanrasvassa paistetut perunat
6-8 perunaa keitettynä
1 dl ankanrasvaa
1 punasipuli
1 purjo
2-3 valkosipulin kynttä
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Kuori perunat. Kuumenna ankanrasva. Pilko kaikki sipulit ja kuullota. Lisää perunat ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella makusi mukaan.
Isän kommentit:
Ihan huikean hyvä kastike! Hieman makea, mutta sopi oivallisesti ankalle! Ja perunakin erittäin, erittäin maukasta!. Epätrendikäs blogi antoi vinkit kastikkeeseen. Vaihdoin portviinin madeiraan ja viikunat taateliin, kun kyseisiä epätrendikkään aineksia minulle ei ollut. Mutta ei varmasti häpeä yhtään. Ankanrintakin onnistui tällä kertaa just eikä melkein, joten tyytyväinen täytyy olla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti