17.6.2015

Kanaa Cordon bleu

Pinterest! On jo parin vuoden verran syöttänyt sähköpostiini erilaisia vinkkejä monen moisesta tarpeellisesta asiasta vinkkejä. En ole niitä katsellut vaan siirtänyt suoraan roskapostiin. Pinterestiin kirjauduin muutamia vuosia sitten jonkin koulutuksen yhteydessä, kun siellä väitettiin olevan hyvinkin hyödyllinen sivusto. Työkaverit ovatkin sieltä saaneet vinkkejä äitienpäiväkorttien, käsitöiden ja muun tekemiseen.

Muutama päivä sitten kävin itsekin ihan näin loman vieton lomassa katselemassa, mitä moiselta sivustolta löytyy. Löytyihän sieltä, esim. tämä kanan ohje. Hitsin hyvää tuli, joten taidan käydä toistekin ihmettelemässä...

Kanaa cordon bleu, perunasalaatti ja sipulitomaatit


Ainekset:

4 broilerin rintafileetä
3-6 siivua keittokinkkua tms.
6  viipaletta rasvaista juustoa (esim. tilsit, gouda)
Mustapippuria
Suolaa
Valkosipulisuolaa tai -tahnaa
(tai mausta, kuten haluat)
Vehnäjauhoja
Korppujauhoja
1 kananmuna

Ohje:

Nuiji kanafileet ohueksi leivinpaperin tai kelmun välissä. Mausta fileet haluamallasi tavalla. Laita fileiden päälle juusto- ja kinkkuviipaleet ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat hammastikuilla niin, että ne pysyvät kiinni.

Riko muna lautaselle ja riko keltuaisen rekenne ja sekoita. Pyörittele rullat ensin vehnäjauhoissa, sitten, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Siirrä rullat vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa n. 30-35 min.

Isän kommentti:

Pinterest on hieno asia! Näistä tuli todella herkullisia ja mehukkaita. En meinannut millään ensin saada pyöriteltyä fileitä rullalle. Liekö liian paksuiksi jätin, Ulkonäkö ei kyllä kaksiselta näyttänyt, mutta kun ne käytti uunissa, ne näyttivätkin varsin hyviltä. Eli ei ku syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti